Senatul argentinian votează o lege privind alimentele. Criza se adânceşte

Preşedintele argentinian Mauricio Macri.
Preşedintele argentinian Mauricio Macri. (Captură Foto)

Senatul Argentinei a aprobat, în unanimitate, miercuri, o lege care va creşte fondurile statului dedicate combaterii foamei şi îmbunătăţirii nutriţiei, în timp ce ţara se chinuie cu o inflaţie sufocantă şi sărăcie.

Măsura declară „urgenţă alimentară” şi alocă o creştere de 50% în bugetul actual pentru politicile publice naţionale privind alimentaţia şi nutriţia, potrivit guvernului.

Deputaţii au votat copleşitor în favoarea măsurii în 12 septembrie.

Legea a fost propusă de parlamentarii din opoziţie, inclusiv de cei din partidul lui Alberto Fernandez, candidatul Peronist, din opoziţie, şi favorit în alegerile prezidenţiale din 27 octombrie.

Creşterea economică argentiniană s-a oprit de anul trecut, în timp ce inflaţia, care se ridică la 54,5% în ultimele 12 luni, depăşeşte cu mult creşterea salariilor, ceea ce duce la o creştere puternică a sărăciei, conform datelor oficiale.

Criza economică a continuat după ce rezultatele şocului unui vot primar din august au redus şansele preşedintelui Mauricio Macri de a fi reales.

Macri a anunţat mai multe măsuri de urgenţă în săptămâna de după alegerile primare, în efortul de a aduce o oarecare uşurare consumatorilor, inclusiv reducerea TVA-ului la unele produse alimentare de bază, inclusiv pâine, zahăr şi lapte, până la sfârşitul anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe