Senatul, acuzat că tergiversează completarea CSM

Uniunea Salvaţi România protestează împotriva deciziei Biroului Permanent al Senatului de a amâna votul pentru reprezentanţii societăţii civile în Consiliului Superior al Magistraturii.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Senat protestează faţă de decizia Biroului Permanent al Senatului din 16 ianuarie de a prelungi termenul pentru depunerea candidaturilor din partea societăţii civile pentru poziţiile de reprezentanţi în CSM, reiese dintr-un comunicat remis luni de formaţiunea lui Nicuşor Dan.

"Amintim că procesul de selecţie a început cu două luni înainte de expirarea mandatului membrilor CSM. În cadrul procedurii de selecţie au fost deja înregistrate 7 candidaturi. Senatul avea obligaţia să nominalizeze 2 reprezentanţi ai societăţii civile în componenţa CSM dintre candidaturile deja înregistrate până la data prescrisă de art. 19 din Legea nr. 317/2004 care prevede că termenul pentru depunerea candidaturilor a expirat anul trecut, cu 2 luni înainte de expirarea mandatului membrilor CSM", se arată în comunicatul citat.

Uniunea Salvaţi România consideră "inacceptabil" ca tocmai Senatul să încalce legea.

"Cerem aşadar Biroului Permanent să revină asupra deciziei luate şi să nominalizeze de îndată cei 2 reprezentanţi ai societăţii civile, dintre candidaturile existente", a subliniat USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne