Senatul a respins cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru PSD al Sănătăţii

Florian Bodog
Florian Bodog (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Senatul României a respins, în şedinţa de plen de luni, solicitarea procurorilor DNA de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog, acuzat că şi-a angajat o consilieră personală care n-a venit la serviciu dar a fost plătită cu aproape 78.000 de lei.

S-au înregistrat 82 voturi "împotrivă", 30 "pentru" şi 4 abţineri.

Fostul ministru a lansat un apel disperat către colegii săi de partid înainte de vot.

"Daţi-mă afară din partid, dar, vă rog, nu fiţi de acord cu solicitarea DNA", le-ar fi spus Bodog colegilor săi în şedinţa de grup, potrivit unor surse participante la discuţie, citate de romania.europalibera.org.

Şi Comisia Juridică a luat recent o decizie similară, dând raport negativ în cazul cererii DNA de ridicare a imunităţii lui Bodog, care pretinde că este nevinovat şi că se încearcă discreditarea sa.

Social-democratul este acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

Acuzaţiile procurorilor

"Procurorii anticorupţie desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru că o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În această etapă a procesului penal, orice persoană vizată de investigaţiile desfăşurate în prezentul dosar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", a transmis DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne