Senatul a intrat deja în vacanţă electorală. Avizul în dosarul Microsoft se amână

Parlamentul României, Senat, şedinţă în plen
Parlamentul României, Senat, şedinţă în plen (Epoch Times România)

Senatorii au intrat de miercuri în vacanţă electorală după ce au votat numai 25 de proiecte legislative din cele 63 pe care le aveau pe ordinea de zi. Avizele cerute de Parchet pentru începerea urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu se amână.

În şedinţa de astăzi, parlamentarii şi-au planificat să dezbată şi să voteze 63 de proiecte legislative, însă după ce au dezbătut 25, s-a constatat că nu mai exista cvorumul necesar, astfel încât şedinţa a fost închisă.

Totuşi, senatorii au respins astăzi cererea de reexaminare a legii care îi scapă pe primari şi pe preşedinţii de consilii judeţene de incompatibilitate, iniţiată de PSD. Peste 1.000 de aleşi locali au scăpat astfel de starea de incompatibilitate constatată de ANI ca urmare a faptului că făceau parte şi din consiliile de administraţie ale unor regii autonome, precum societăţile locale de apă şi canal.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a convocat, la prânz, membrii Biroul Permanent ca urmare a primirii cererii DNA privind avizul de începere a urmăririi penale pentru foştii miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, în megadosarul de corupţie Microsoft.

Anterior, preşedintele Senatului a declarat că solicitarea DNA privind urmărirea penală a celor doi senatori a ajuns la Senat şi că "probabil" Biroul Permanent nu se va întruni în şedinţă în această săptămână "numai pentru această solicitare".

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit vineri scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme ca să obţină contracte cu statul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne