Senatorul PSD Cătălin Voicu cercetat într-un nou dosar

Senatorul Cătălin Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu. (www.Wikipedia.org)

Fostul senator PSD Cătălin Voicu este cercetat de DNA într-un nou dosar de corupţie, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Conform procurorilor, în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, în calitate de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit în mai multe rânduri pe lângă funcţionari din cadrul Electrica S.A., Electrica Serv S.A. şi respectiv funcţionari din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru ca o firmă să fie favorizată în relaţia cu aceste societăţi comerciale, precum şi cu SISE Moldova şi respectiv SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică cu privire la produse/materiale de protecţie a muncii.

"Concret, Voicu a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar şi la preţuri supraevaluate, achiziţionate de la acelaşi furnizor" informează un comunicat al DNA.

Intervenţiile făcute de fostul senator PSD au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma respectivă. Ca urmare a respectivelor “intervenţii” a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei vechi, din care: 52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicată de firma respectivă în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA) şi 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de firma respectivă în relaţia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord, mai informează DNA.

În prezent, Voicu este în închisoare, în urma unei condamnări de şapte ani de închisoare pentru trafic de influenţă.