Senatorii vor internet gratis când sunt peste hotare

Lucrări în Plenul Senatului
Lucrări în Plenul Senatului (Epoch Times România)

Nemulţumiţi că, atunci când sunt peste hotare, scot bani din buzunar pentru a intra pe internet de pe smartphone sau tablete, senatorii vor să ceară renegocierea contractului cu furnizorii de telefonie mobilă, astfel încât accesarea internetului în străinătate să nu-i mai coste nimic, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, Senatul plăteşte în fiecare luna în jur de 5000 de lei cheltuieli interne cu telefonie mobilă pentru cei 168 de senatori. Convorbirile internaţionale şi în roaming se decontează însă doar când senatorii sunt în străinătate în interes de serviciu.

Cum majoritatea senatorior comunică acum mai mult pe internet, aceştia au cerut decontarea, măcar parţială, a acestui serviciu.

Întrucât soluţia ca membrilor Biroului Permanent al Senatului să li se acorde un prag maxim de 50 de euro pentru acoperirea acestor cheltuieli a provocat nemulţumiri, senatorii doresc să aibă cu toţii acces gratuit la internet:

"Domnule preşedinte… Senatorii au câte un telefon de la Senat, au minute incluse, dar nu au acces la internet. (....) Nu au. Şi atunci, să dăm tuturor”, a declarat Nicolae Moga, chestor al Senatului.

"Domnule secretar general, faceţi dumneavoastră o negociere să ni-l dea gratis. Da? Pentru că se poate. Eu cred că a fost foarte prost negociat … Nici nu trebuia acceptată ideea să dai cu minute la senatori, fără internet”, a declarat şi Cristian-Sorin Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului.

La rândul său, Verestóy Attila, chestor al Senatului, şi-a asumat "obligaţia" de a se interesa de contracte şi de facilităţile care se pot obţine.

Costul pentru accesarea internetului în UE este de 20 eurocenţi/MB, însă în destinaţii exotice precum Egipt, Maroc sau Tailanda, costul ajunge şi la 10 Euro/MB, sau chiar la 13 Euro/MB în ţări precum Australia sau Brazilia.

Accesarea de pe telefonul mobil a căsuţei de e-mail, a reţelelor de socializare şi a site-uri de ştiri timp de aproximativ 2 ore, poate consuma cel puţin 15MB, mai arată digi24.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.