Senator USR, de profesie medic, vine în linia întâi a luptei anticoronavirus. Stârneşte admiraţie online

Adrian Weiner
Adrian Weiner (Facebook)

Adrian Wiener, senator USR de Arad, de profesie medic primar de medicină internă, a decis să pună umărul în linia întâi a luptei împotriva coronavirusului, revenind la activitatea sa din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pe care l-a condus până în 2016.

Senatorul a luat această decizie în contextul în care un număr semnificativ de medici şi asistente medicale şi-au dat demisia sau au intrat în concediu medical în ultimele săptămâni iar sute de cadre medicale au contractat coronavirusul ca urmare a lipsei de echipamente de protecţie corespunzătoare.

“Mi s-a părut firesc să revin ca medic, mai ales acum când 24 de cadre medicale sunt infectate, pacienţii sunt din ce în ce mai mulţi, lucrurile merg foarte greu. Acum e momentul să dovedim cu toţii că merităm aprecierea societăţii şi suntem ceea ce suntem nu întâmplător. Sunt la Secţia Medicină Internă II, unde vin şi pacienţi cu COVID-19. Spitalul TBC Arad s-a umplut şi următoarea destinaţie a acestor pacienţi este secţia noastră, unde avem deja pacienţi cu noul coronavirus”, a afirmat Adrian Wiener, vineri, pentru Agerpres

Senatorul USR a precizat că toţi angajaţii spitalului trăiesc cu speranţa că nu vor fi loviţi de un “tsunami de cazuri” în interval scurt de timp.

În ceea ce priveşte controversata problemă a lipsei de echipamente din spitalele româneşti, Wiener a afirmat că, deocamdată, la unitatea sa există astfel de echipamente, în mare parte din donaţii, adăugând că actuala epidemie reprezintă un moment “oportun” pentru cadrele medicale să dovedească că sunt alături de oameni.

“Corpul medical a fost blamat ani de zile ca fiind sursa corupţiei în România, am ajuns să fim urâţi de populaţie. (...) Sunt unele persoane care poate au cedat temerilor, anxietăţii, au considerat că trebuie să plece (din spitale - n.r.), dar nu cred că e un fenomen de masă”, a declarat Wiener, adăugând că activitatea sa din Parlament o efectuează online.