Senator PSD: Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu sacrificaţi "poftei de sânge a presei"

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Senatorul PSD Leonard Cadar a afirmat miercuri că ridicarea imunităţii parlamentare în cazul Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu are drept scop satisfacerea "poftei de sânge a presei", catalogată de Cadar drept o urmaşă a vampirilor.

"Nu contează dacă sunt vinovaţi sau nu, trebuie să satisfacem pofta de sânge a presei, trebuie ca urmaşii vampirilor să fie satisfăcuţi şi astfel, poate vom spăla imaginea politicienilor. Ieri am sacrificat un miel, astăzi sacrificăm doi elefanţi. Nu contează, dar dacă ei sunt satisfăcuţi, noi să ne dezicem unii de alţii, uşor, uşor", a declarat Leonard Cădar, în timpul şedinţei de la Senat, potrivit Mediafax.

Reamintim că Andronescu, un stâlp al PSD şi Şerban Mihăilescu, supranumit Miki Şpagă, sunt urmăriţi penal în megadosarul de corupţie Microsoft, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, iar mitele date oficialilor ar fi fost de ordinul zecilor de milioane de euro.

În acest dosar sunt urmăriţi penal nu mai puţin de nou foşti miniştri şi membri ai Secretariatului General, respectiv Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Cât despre miel, acesta se presupune a fi deputatul PSD Ioan Adam a cărui imunitate a fost ridicată ieri. Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituirea unui grup infracţional organizat şi cumpărarea de influenţă în dosarul retrocedării ilegale a 43.000 de hectare de păduri, o suprafaţă vizibilă practic de pe lună.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Viorel Hrebenciuc (un alt elefant sacrificat, arestat deja preventiv) şi Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. Prejudiciul estimat de DNA în acest dosar depăşeşte 300 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne