Senator PNL, despre anchetarea tehnocraţilor: Dragnea pregăteşte o execuţie. E o repetiţie pentru ce vrea să-i facă lui Iohannis?

Liviu Dragnea este aşa de pornit încât a ordonat o execuţie dar nu pentru Cioloş ci pentru restul societăţii care nu îl susţine, atrage atenţia Florin Cîţu, acuzându-l pe Dragnea că, în înverşunarea sa de a-i discredita pe tehnocraţi, periclitează relaţia României cu partenerii financiari internaţionali.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Senatorul PNL Florin Cîţu - fost economist şef al ING BANK - îl acuză pe Dragnea că pune România într-o situaţie dificilă în relaţia cu partenerii financiari internaţionali prin continuarea circului mediatic pe tema pseudo-găurii la buget, pe care PSD-ul vrea s-o pună în cârcă tehnocraţilor. Mai mult, în înverşunarea sa, Dragnea se comportă asemenea dictatorului coreean Kim Jong-un, remarcă liberalul, întrebându-se dacă ceea ce face liderul PSD acum prin anchetarea aşa-zisei "găuri" de 10 miliarde e o repetiţie pentru ce vrea să-i facă lui Iohannis.

"Panarama continuă

În ciuda avertismentelor mele publice Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, continuă circul mediatic punând România într-o situaţie dificilă în relaţia cu partnerii financiari internaţionali. Ori domnul Dragnea nu a înţeles ori nu am reuşit eu să vorbesc mai rar.

Este aşa de pornit încât a ordonat o execuţie programată cu public al cărei final s-ar putea să-l surprindă. Că aşa e în România, cauţi ceva şi dai peste altceva", scrie, pe Facebook, Cîţu. Reamintim că economistul îi atrăsese anterior atenţia lui Dragnea, după ce acesta a acuzat o gaură de 10-14 miliarde la buget că în acest moment ochii tuturor investitorilor, instituţiilor financiare internaţionale şi ai ambasadelor străine sunt aţintiţi asupra noului Guvern, aşa că mai multă prudenţă în declaraţii ar fi binevenită - mai ales când acestea nu sunt neaparat fondate.

Nu în ultimul rând, Cîţu, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital a Senatului, îl acuză pe Dragnea că încearcă să le impună membrilor comisiei ce întrebări să pună.

"Nu că aş lua eu apărarea tehnocraţilor dar din execuţia bugetară pe 2016 această comisie de anchetă s-ar putea să dezvăluie un lucru să nu-i convină domnului Dragnea.

Eu sunt revoltat. Nu de faptul că vrea să facă Liviu Dragnea comisie de anchetă. Sunt revoltat de dispreţul cu care ne tratează pe noi, membrii comisiei, dându-ne întrebările dinainte să se întrunească comisia. Asemeni lui Kim Jong-un preşedintele Coreei De Nord, preşedintele PSD pregăteşte o execuţie dar nu pentru Cioloş ci pentru restul societăţii care nu îl susţine. Sau este o repetiţie cu public pentru ceea ce urmează să-i facă preşedintelui Klaus Iohannis?

Omul vrea să ne arate că poate ancheta pe cine “vrea muşchii lui”. Şi noi restul ce facem? Stăm şi ne uităm la el şi-l aplaudăm? Nu!!!

Eu am întrebările mele profesioniste şi nu puerile ca cele sugerate de Liviu Dragnea. În ziua în care se întruneşte comisia o să le fac publice.

Dacă voi, românii de peste tot care citiţi această opinie, aveţi şi voi idei vă rog să mi le trimiteţi până săptămâna viitoare. Să nu-l lăsăm pe Dragnea să ne oprească să gândim şi să avem opinii!!! Curaj, hai că se poate!", scrie Cîţu.

Reamintim că Liviu Dragnea a acuzat, luni, că bugetul pe 2017 are o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei, motiv pentru care PSD ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice legalitatea deciziilor Ministerului de Finanţe de la ultima rectificare bugetară. Spre după-amiază, după ce Cioloş a explicat că nu există nicio gaură ci Dragnea invocă greaua moştenire pentru a-şi acoperi nerealizările şi promisiunile financiare mincinoase din campania electorală, liderul PSD şi-a nuanţat declaraţiile şi a renunţat la termenul de "gaură", sugerând doar că cele două comisii de buget din Cameră şi Senat vor ancheta rectificările pozitive operate de Guvernul Cioloş în 2016.

De asemenea, Dragnea a admis că ''gaura'' de miliarde este diferenţa dintre veniturile prognozate şi cele realizate.