Semnul timpurilor: Armata americană deschide “prima unitate staţionară” în Israel

SUA a deschis o bază militară permanentă în Israel, considerată a fi “prima unitate staţionară” [americană] desfăşurată vreodată acolo.
Generalul de brigadă israelian Tzvika Haimovitch la baza aeriană Hatzor din centrul Israelului, 2 aprilie 2017.
Generalul de brigadă israelian Tzvika Haimovitch la baza aeriană Hatzor din centrul Israelului, 2 aprilie 2017. (Captură Imagine)

Generalul de brigadă israelian Tzvika Haimovici a declarat luni reporterilor că este pentru prima dată când steagul american este arborat la o bază militară israeliană.

Baza americană este aparent localizată în interiorul bazei aeriene israeliene Mashabim, situată la vest de oraşele Dimona şi Yerucham.

“Datorită strânsei cooperări cu forţele americane în domeniul apărării aeriene, precum şi a experienţei acumulate de Divizia pentru Apărare Aeriană, s-a decis ca prima bază permanentă a armatei americane să fie stabilită la Şcoala pentru Apărare Aeriană”, a afirmat Haimovici.

Generalul a mai precizat că baza americană “reprezintă parteneriatul de lungă durată şi angajamentul strategic între armatele” celor două state, adăugând că mişcarea contribuie la îmbunătăţirea securităţii împotriva a ceea ce el a descris ca fiind “ameninţări cu foc de rachete”.

Câţiva zeci de soldaţi americani urmează să fie staţionaţi la noua bază militară din sudul Israelului pentru a opera sisteme americane, şi nu israeliene, a mai declarat Haimovici.

Operarea noii baze americane va intra în responsabilitatea EUCOM (Comandamentul Forţelor SUA în Europa).