Semnal de alarmă: Guvernul Dăncilă, pe cale să "dinamiteze" moştenirea tehnocrată în domeniul achiziţiilor publice

Guvernul Dăncilă vrea să schimbe legislaţia achiziţiilor publice pentru că cea actuală, realizată în Guvernul Cioloş, nu prea lasă loc de comisioane şi alte operaţiuni frauduloase, a tras un semnal de alarmă deputatul Claudiu Năsui.
foto
foto (Claudiu Năsui)

Achiziţiile publice sunt una dintre principalele surse de furt de la stat, de aceea este foarte important să nu se modifice legislaţia achiziţiilor publice în sensul dorit de PSD, a atras atenţia joi, pe pagina sa de socializare, depuatul USR Claudiu Năsui.

"Reţetele sunt cunoscute: se supra-evaluează preţurile, se măsluiesc caietele de sarcini, se descurajează ofertanţii de bună credinţă şi varii alte metode. Aşa ajungem cu bugete de 650 de milioane de euro pentru panseluţe, bănci şi copaci în Bucureşti. Sau alte astfel de sume aberante. Şi, evident, cu mafii întregi care câştigă contracte cu statul pe bandă rulantă", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, în 2016 s-a modificat legislaţia achiziţiilor publice astfel încât să fie transpuse directivele UE, aliniindu-ne puţin mai mult la standardele europene.

"Dar ce să vezi, că acele standarde nu lasă loc de comisioane şi alte operaţiuni frauduloase. Aşa că de când s-a făcut această nouă legislaţie, aceleaşi mafii care trăiesc din achiziţii publice au început să ceară modificarea ei. Iar acum Guvernul a început să facă chiar asta, să uşureze cheltuirea banilor publici, adică a banilor dumneavoastră din taxe şi impozite", a precizat Năsui.

Deputatul susţine că toate astea au loc în contextul în care Uniunea Euroeană deja ne "ceartă" pentru că 40% din contractele de achiziţii publice din România sunt date fără licitaţie.

"Priorităţile lor au fost mereu aceleaşi: scăparea de justiţie şi sifonarea banilor contribuabililor. De aceea nu trebuie să-i lăsăm. Iubim prea mult România ca să nu ne luptăm pentru ea", a conchis Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne