Semnal de alarmă: "Este, pur şi simplu, o naţionalizare bolşevică a Pilonului II de pensii!"

Guvernul PSD-ALDE a pus ochii pe cele 7 miliarde care sunt depuse până acum în Pilonul II de pensii şi încearcă să forţeze "o naţionalizare bolşevică", a avertizat deputatul Florin Roman.
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Florin Chirila/Epoch Times)

Statul încearcă o naţionalizare bolşevică a Pilonului II de pensii private, unde sunt banii tuturor celor care muncesc cinstit în ţara asta, bani care sunt depuşi ca într-un depozit bancar, a atras atenţia, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PNL Florin Roman.

"Este, pur şi simplu, o naţionalizare bolşevică, iar miza înseamnă cele 7 miliarde care sunt depuse până acum în Pilonul II de pensii. Sunt banii noştri, care rămân ... Atenţie, dacă eu mor, acei bani rămân cu drept de moştenire pentru cei pe care eu îi desemnez. Ceea ce se încearcă acum e efectiv o naţionalizare. Adică, pe partea de proiect să reduci contribuţia la 0, ai redus-o de la 5,1 la 3,7, iar acum să o duci la 0 şi doar să ai posibilitatea să optezi pentru Pilonul II, practic este o naţionalizare cu acte în regulă şi asta înseamnă că guvernul fură 800 de milioane de euro lunar - cât merg acumulare în Pilonul II în ceea ce înseamnă pensia noastră a fiecăruia - ca să susţină actualul sistem de pensii", a declarat Roman, citat de Agerpres.

Deputatul PNL susţine că îşi pune mari semne de întrebare şi cu privire la termenul de 1 iulie privind indexarea punctului de pensie.

"În această săptămână am avut în dezbatere la Comisia de muncă Ordonanţa 82, ordonanţă extrem de importantă. Le-am atras atenţia că, prin prorogarea indexării punctului de pensie, de la 1 ianuarie la 1 iulie, timp de şase luni se fură între 3 milioane şi 6 milioane de lei vechi din buzunarul fiecărui pensionar, pentru că practic această indexare nu s-a făcut la 1 ianuarie, conform legii, şi am spus că am mari semne de întrebare şi cu 1 iulie, cu recalcularea dosarelor de pensie. Nu au personal, au blocate angajările şi teamă mi-e că iar vor veni şi vor spune că timpul nu le permite să recalculeze dosarele şi se vor duce cu o nouă prorogare", a precizat Roman.