Semnal de alarmă: E posibil să aibă loc la Chişinău o lovitură de stat, în totala indiferenţă a presei române

Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (independent.md)

Preşedintele Expert Forum Sorin Ioniţă a tras un semnal de alarmă, sâmbătă, pe pagina sa de socializare, cu privire la situaţia explozivă din Chişinău, unde oligarhul Vladimir Plahotniuc e pe cale să răstoarne ţara cu susul în jos.

"La 12:30, e posibil să aibă loc la Chişinău o lovitură de stat, în totala indiferenţă a presei române, care dă doar cancanuri locale cu PSD şi îmbrâncelile de la Valea Uzului. Poate totuşi se trezeşte vreun redactor din somnolenţa de weekend şi breaking news de casă şi grădină ca să bage nişte transmisii live din Moldova. Oligarhul Plahotniuc a dat ieri ordin Curţii Constituţionale să sară în papuci şi să decidă că data limită pentru formarea unei coaliţii guvernamentale a fost chiar ieri (!), deci parlamentul trebuie dizolvat. Ori poate fi dizolvat, nu se ştie. Dar e remarcabil că până ieri CCM nici măcar nu fixase o dată pentru luarea chestiunii în discuţie. Normal, din moment ce n-a fost vreo discuţie, ordinul sosind în clar pe telefon", a declarat Sorin Ioniţă.

Potrivit analistului, teama lui Plahotniuc e să nu se formeze vreo majoritate de conjunctură care să-i ia puterea.

"Teama lui Dodon, care face joc dublu, e să nu-l supere prea tare pe Plahotniuc, de care depinde cu dosare, în timp ce o face pe echidistantul şi pozează în mare grangure la Moscova. Ca atare se încearcă blocarea parlamentului, ca ieri, cu demonstraţii de stradă şi alerte cu bombă. E posibil ca parlamentarilor care se întrunesc la 12:30 să le facă procurorii guvernul (tot aia) dosar penal pentru încălcarea X, Y, trădare de ţară etc, în stilul cunoscut. Preventiv ACUM a făcut apel la toate marile ambasade să fie prezente – cu excepţia celei a României: se ştie că guvernul român este în buzunarul lui Plahotniuc, nu-i iese din vorbă", a precizat Sorin Ioniţă.

"Chiar mai grav decât cu mutarea ambasadei la Ierusalim şi pierderea meciului la ONU, asistăm la o pierdere rapidă de influenţă a României în Moldova, pe fondul dezinteresului şi incapacităţii autorităţilor de la Bucureşti", a precizat Sorin Ioniţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe