Şeful WTA ia în consideraţie unirea ATP cu WTA

(BNP Paribas Open/facebook)

Ideea unei posibile fuziuni între circuitele ATP şi WTA a fost abordată şi de cei doi şefi ai circuitelor de tenis masculin şi feminin. Steve Simon, şeful WTA, s-a referit marţi la această schimbare care ar putea fi posibilă, după ce la sfârşitul lunii aprilie, omologul său de la ATP, Andrea Gaudenzi, a apreciat faptul că mai mulţi jucători au susţinut iniţiativa lui Roger Federer.

„Cu siguranţă aş fi primul care aş aproba această idee. Este un drum lung şi sinuos, dar cred că în condiţiile actuale are sens”, a declarat Simon pentru New York Times.

Roger Federer scrisese pe Twitter: "Sunt singurul care crede că a sosit momentul pentru ca jucătorii de tenis, bărbaţi şi femei, să se unească pentru a ieşi din această situaţie împreună?"

"Nu vorbesc despre unirea competiţiilor pe teren, ci mai degrabă de contopirea celor două organisme care gestionează circuitele masculin şi feminin", a mai declarat elveţianul.

Simona Halep este printre jucătorii care au susţinut propunerea lui Federer încă de la început. Ea a menţionat că Federer "nu este singurul" care gândeşte în acest mod.

Propunerea lui Federer - care deţine deja 20 de titluri de Mare Şlem - a avut loc după ce ATP, WTA, ITF, Grand Slam şi jucătorii s-au unit pentru a crea un fond de 6 milioane de dolari pentru ajutorarea jucătorilor mai slab clasaţi şi aflaţi în dificultate financiară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport