Şeful VW cere scuze Statelor Unite pentru falsificarea testelor pentru emisii

În cadrul unei vizite în SUA, şeful Volkswagen şi-a cerut scuze pentru acţiunile producătorului auto german care au dus la falsificarea testelor pentru emisii. De asemenea, Matthias Muller a promis noi investiţii în SUA.
Şeful producătorului auto german Volkswagen, Matthias Müller.
Şeful producătorului auto german Volkswagen, Matthias Müller. (Captură Foto)

În prima sa vizită oficială în SUA de la scandalul provocat de falsificarea testelor, şeful producătorului auto german Volkswagen, Matthias Muller, a făcut primii paşi în direcţia reparării pagubelor produse de acest scandal.

“Ştim că ne-am dezamăgit profund clienţii, organismele guvernamentale responsabile şi publicul din America”, a declarat Muller la o conferinţă de presă desfăşurată în ajunul Salonului Auto din Detroit.

“Îmi cer scuze pentru problemele create la automobilele Volkswagen”, a adăugat el, promiţând că gigantul auto este “pe deplin dedicat să îndrepte situaţia”.

La conferinţă, Muller a mai anunţat că Volkswagen plănuieşte să construiască un nou SUV de mărime medie şi, prin urmare, va investi 900 milioane de dolari în Statele Unite.

El a notat că investiţia la centrala Volkswagen din Chattanooga va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă, conform Deutsche Welle.

Volkswagen a recunoscut că a instalat un program de înşelare a testelor pentru emisii în aproximativ 11 milioane de automobile cu motor diesel în lume, şi anume, la mărcile sale VW, Audi, SEAT şi Skoda.

Programul recunoaşte când motorul este testat şi reduce cantitatea de oxid de azot emisă modificând parametrii de funcţionare a motorului. Cu toate acestea, în sarcină normală, pe şosea, cantitatea de noxe emise în timpul funcţionării normale este mult mai mare decât în timpul testelor.

Scandalul a afectat reputaţia companiei Volkswagen şi în mai multe ţări au fost lansate diverse investigaţii în acest sens.

Volkswagen nu a dezvăluit programul lui Muller în timpul vizitei sale în SUA, dar Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a susţinut că el se va întâlni miercuri cu administratorul său, Gina McCarthy.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe