Şeful SPP, Lucian Pahonţu, acuzat la Antena 3 că a împuşcat un om la vânătoare. Parchetul infirmă

Un ofiţer SPP l-a acuzat pe şeful serviciului că a împuşcat accidental un om în cap, în timpul unei partide de vânătoare. În fapt, acuzatorul ar fi cel care este pus sub învinuire în dosar.
Vânător
Vânător (pbs.org)

UPDATE: Parchetul Militar confirmă că denunţătorul lui Pahonţu de la Antena 3 este, în fapt, cel inculpat pentru omor din culpă.

"Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane.

Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

În ordonanţă procurorii militari au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, inculpatul Soare Petre a împuşcat-o din culpă pe aceasta.

În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatari tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.", se precizează în comunicatul Parchetului Militar.

Ofiţerul SPP care, miercuri seara, l-a acuzat pe şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că ar fi împuşcat un om în timpul unei partide de vânătoare în judeţul Prahova, se numeşte Petre Soare iar în urmă cu trei săptămâni ar fi fost pus sub învinuire în acest dosar, el fiind cel acuzat de ucidere din culpă, au declarat pentru hotnews.ro surse judiciare.

Potrivit surselor, dosarul a fost instrumentat de Parchetul General, fiind preluat ulterior de Parchetul Militar iar Soare ar fi acuzat de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi deţinerea unei arme letale fără drept. La rândul său, SPP a anunţat joi seara în timpul emisiunii că generalul Pahonţu ar fi fost audiat ca martor în dosar.

Incidentul la care se face referire în dosar a avut loc în ianuarie 2012, în pădurea Turbatu din Drăgăneşti, judeţul Prahova. La vânătoare, în urma căreia un om a murit împuşcat în cap, au participat oameni de afaceri, vânători dar şi doi oameni din SPP, respectiv Lucian Pahonţu şi un subordonat al său.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne