Şeful Spitalului Floreasca, demis de Cadariu. Secţia specială de arşi grav, funcţională dar nu prea

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, l-a demis pe managerul Spitalului Floreasca pe motiv că Secţia de Arşi nu este complet funcţională.
Spitalul de Urgenţă Floreasca
Spitalul de Urgenţă Floreasca (Epoch Times România)

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, "pentru incapacitate managerială", în locul său fiind numit, ca interimar, Sorin Păun.

Ministrul s-a deplasat personal la Spitalul Floreasca pentru a verifica dacă secţia specială pentru arşi grav este funcţională aşa cum anunţase în cadrul unui comunicat de presă, unitatea sanitară cu o zi în urmă.

"Am venit să verific personal ceea ce se anunţase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte se întâmplă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureştenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmaţii care nu corespund cu realitatea.

Nu am venit să tai panglici şi nu cred că acesta este scopul de a anunţa triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiţii pe care românii le fac din banii lor bani faţă de care suntem responsabili. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei. Din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcţional acest bloc în totalitate.

Ministerul Sănătăţii a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă — lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Banca Mondială am reuşit să trimitem oameni la specializare în Franţa", a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu, citat de Agerpres.

În cadrul vizitei sale, ministrul Sănătăţii a constatat că personalul secţiei speciale de arşi grav nu era la serviciu. "Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate faţă de concetăţenii noştri, cred că afirmaţiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp această mare investiţie să poată să fie funcţională".

Cu o zi în urmă, Spitalul Floreasca anunţa că, "în conformitate cu Programul Naţional de Îngrijire a Pacienţilor Arşi Grav, unitatea pilot specializată în tratamentul acestor pacienţi din cadrul spitalului nostru devine operaţională la nivelul standardelor impuse de exigenţele internaţionale, beneficiind şi de cunoştinţele şi abilităţile dobândite de personalul medical instruit în centre de elită din Franţa (Paris, Bordeaux, Lille)".

"Unitatea de Îngrijire a Pacienţilor Arşi Grav beneficiază şi de facilităţi de tratament prin terapie hiperbară atunci când pacienţii au această indicaţie de excepţie. În vederea coordonării activităţii acestui centru este cooptat şi un medic cu experienţă internaţională", se mai preciza miercuri în comunicatul unităţii sanitare.