Şeful spionajului britanic demisionează pe neaşteptate

Directorul agenţiei britanice de spionaj GCHQ, Robert Hannigan, şi-a prezentat demisia după doar doi ani în această funcţie, invocând “motive personale”, a anunţat serviciul de informaţii.
Directorul GCHQ Robert Hannigan.
Directorul GCHQ Robert Hannigan. (Captură Foto)

Robert Hannigan a preluat şefia GCHQ în 2014, la doar un an după ce fostul contractor NSA Edward Snowden a expus vastele programe de monitorizare desfăşurate de serviciile de informaţii ale SUA şi Marii Britanii.

Într-o scrisoare adresată ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, Hannigan a declarat că o carieră de 20 de ani în diverse funcţii în serviciul public “a necesitat multă răbdare din partea mea şi o mare înţelegere din partea familiei”.

“Acum este momentul pentru o schimbare de direcţie”, a adăugat el.

Şeful spionajului britanic a declarat că este mândru de munca pe care a depus-o în cadrul agenţiei şi de numărul de vieţi salvate de GCHQ în Marea Britanie şi în străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe