Şeful Shin Bet atrage atenţia că „o ţară străină” încearcă să influenţeze alegerile din aprilie

(Getty Images)

Şeful serviciului de informaţii Shin Bet a avertizat că un stat străin „intenţionează să intervină” prin mijloace cibernetice, în alegerile din Israel programate în aprilie, a informat marţi un post de televizune israeliană.

Deşi declaraţiile lui Nadav Argaman de luni au fost făcute în timpul unui eveniment găzduit de Prietenii Universităţii din Tel Aviv, la care a participat o audienţă masivă, cenzorul militar al Israelului interzice publicarea multor detalii menţionate de Argaman potrivit Hadashot TV citate de Times of Israel.

Cenzorii au permis ca unele dintre comentariile lui Argaman să fie publicate, deşi continuă să interzică organizaţiilor mass-media să numească ţara menţionată explicit în discursul şefului securităţii interne.

„Nu pot spune în acest moment despre cine sau împotriva cui va fi "intervenţia", dar operaţiunea implică atacuri cibernetice şi de hacking”, a spus Argaman.

În alte citate pe care le-a publicat Hadashot, Argaman a spus că este „100% [sigur] că statul străin va interveni în viitoarele alegeri şi ştiu despre ce vorbesc, dar nu ştiu în favoarea cui va fi făcută intervenţia”.

Argaman a mai subliniat că avertizarea sa asupra operaţiunii iminente care vizează alegerile din Israel nu a fost doar o evaluare sau o speculaţie, ci survine pe fondul deţinerii, de către Shin Bet a unor informaţii concrete care indică un anumit adversar care pregăteşte un atac specific.

Chestiunea implicării actorilor statali în alegeri naţionale a atras atenţia comunităţii internaţionale după campania prezidenţială din 2016 a SUA, în timpul căreia comunitatea americană de informaţii susţine că Rusia a intervenit favorizându-l pe Donald Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe