Şeful SGG spune că se vor publica şi toate datoriile chiriaşilor RA-APPS

(photos.com)

Secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, a declarat joi în comisiile de buget-finanţe că Guvernul va publica "în curând" toate datoriile chiriaşilor RA-APPS, fie ele persoane fizice sau juridice.

"Vă asigur că în curând se vor publica şi toate datoriile pe care le au toţi chiriaşii de la RAAPPS, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice şi că există voinţă politică să se vândă aceste imobile. Oricum se vor vinde foarte curând toate", a declarat Moraru.

El a mai precizat că în categoria celor care beneficiază de case RA-APPS nu au fost introdusă categoria secretarilor-generali adjuncţi. "Legea prevedea până la Ordonanţa 96 că beneficiau secretari generali şi apoi directori generali. În nomenclatorul funcţiilor la diverse instituţii mai există două funcţii care beneficiază şi acum de case RAAPPS, anume secretarii generali adjuncţi şi şefii de departamente care sunt în special la Senat şi Camera Deputaţilor. Deci directori generali erau, nu s-au introdus", a precizat Moraru.

Guvernul a publicat recent mai multe centralizări cu demnitarii, persoanele fizice şi ONG-urile care beneficiază de case de la RA-APPS.