Şeful PSD îi cere “lămuriri” ambasadorului SUA: Nu este normal să intervină. Eu nu ştiu de niciun baron roşu

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD (Epoch Times Romania)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a atacat, în platoul Antenei 3, afirmaţia ambasadorului SUA la Bucureşti privind eforturile şefului statului de a curăţa România de ultimii “baroni roşii”, susţinând că nu este normal ca oficialul american să intervină în disputele politice interne ale ţării noastre.

“Baroni galbeni, baroni roşii, dacă ar vrea domnul ambasador să-mi dea nişte lămuriri. Mai multe lămuriri. Eu, în acest moment, nu am ştiinţă de vreun baron roşu, galben”, a precizat Ciolacu, citat de aktual24.ro. Totuşi, liderul PSD a fost corectat de realizatorul emisiunii că ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a făcut referire doar la “baroni roşii”.

Arătându-se nemulţumit de faptul că “nu este prima oară” când ambasadorul Zuckerman a făcut declaraţii similare la adresa PSD, Marcel Ciolacu a susţinut că, din informaţiile sale, SUA este un partener strategic al ţării noastre şi că, din acest punct de vedere, “nu este normal ca ambasadorul să intervină în disputele politice interne ale României”.

Întrebat pe cine crede că vizează declaraţia ambasadorului SUA, liderul PSD a afirmat că cel mai îndreptăţit să răspundă la această întrebare este însuşi “domnul ambasador”.

De asemenea, întrebat dacă consideră că afirmaţia lui Zuckerman este un mesaj de susţinere a unei tabere politice din România, Ciolacu a răspuns:

“Categoric da. Dar se vede, este evident. Şi nu este primul mesaj de acest fel. Asta o fi politica Ambasadei Statelor Unite în acest moment. Părerea mea că nu este corect, într-o perioadă electorală, să intervenim”.

Totuşi, Marcel Ciolacu a negat în mod categoric că “asemenea declaraţii venite din partea partenerului strategic al României” vor influenţa alegerile interne.

Reamintim că, într-un editorial publicat pe pagina de internet a Ambasadei SUA în România pe tema eforturilor gigantului chinez Huawei de a implementa 5G-ul la noi în ţară, ambasadorul Zuckerman a lăudat “eforturile preşedintelui Iohannis de a încheia munca începută acum 30 de ani şi de a curăţa România de ultimii baroni roşii şi moştenirea lor coruptă”. Detalii aici.

Nu este pentru prima oară când ambasadorul SUA face afirmaţii ostile la adresa PSD-ului şi a lui Marcel Ciolacu. În urmă cu câteva zile, prezent pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” pentru a asista la procedura de extrădare a doi cetăţeni români acuzaţi de activitate infracţională de către autorităţile americane, ambasadorul l-a criticat şi acuzat pe preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, că nu doreşte să ia măsuri în Parlament pentru combaterea traficului de persoane.