Şeful PRU se repede la Dragnea: De câte ori a fost în Rusia din 2010 până acum şi care a fost scopul vizitelor?

PSD nu se va asocia niciodată cu un partid extremist ca PRU, care are legături cu Rusia. Acesta a fost mesajul liderului social-democrat Liviu Dragnea pentru toţi cei care ridicau problema unei alianţe între cele două partide. Replica şefului PRU, Bogdan Diaconu, nu s-a lăsat mult aşteptată.
Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Nu a durat mult şi Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită - noul partid "aspirator de parlamentari" susţinut de fostul premier Victor Ponta şi de apropiaţii săi - i-a şi dat replica joi, în cadrul unui comunicat de presă omologului său de la PSD, Liviu Dragnea, care a respins orice fel de alianţă între cele două formaţiuni.

"Am aflat despre acuzaţiile pe care domnul Liviu Dragnea i le-a adus Partidului România Unită, privind imaginare legături ale acestuia cu Rusia şi despre protocolul pe care l-ar avea PRU cu un partid din Polonia", a declarat Bogdan Diaconu.

Liderul PRU a subliniat că îi răspunde punctual lui Liviu Dragnea în felul următor:

1. În legătură cu imaginara relaţie cu Rusia, îl anunţ că în cei 37 de ani ai mei de viaţă nu am ajuns niciodată la Est mai departe de Chişinău, lucru uşor de verificat de către structurile necivile prietene ale domnului Dragnea.

2. În ceea ce priveşte colaborarea cu partidul din Polonia, îl informez că în momentul în care am aflat despre arestarea liderului acelui partid, BPN al PRU, în luna mai 2016, a votat în unanimitate, la propunerea mea anularea acelui protocol. Mai mult, PSD este "complet diferit de doctrina naţionalistă, extremistă".

"Aş dori ca domnul Dragnea să aprecieze promptitudinea cu care am lămurit aceste probleme, dar, cu această ocazie, îl rog să răspundă cu aceeaşi promptitudine şi sinceritate la întrebarea: de câte ori a fost domnia sa în Rusia din 2010 până în prezent şi care a fost scopul vizitelor sale repetate acolo?", a adăugat Bogdan Diaconu.

Cu puţin timp înainte, Liviu Dragnea atrăgea atenţia că PRU are încheiate protocoale cu partide controversate, asupra cărora există suspiciuni de finanţare din Est, motiv pentru care PSD respinge orice fel de colaborare cu acest partid.

"Din punctul meu de vedere, România se află în faţa unor mari provocări, unele care se văd, altele care nu se văd. Nu cred că răspunsul la aceste provocări este un partid naţionalist sau poate chiar extremist. În aceste condiţii, noi mulţumim foarte mult pentru grijă, dacă PRU se constituie sau se expandează pentru a ajuta PSD, mulţumim, nu. Nu vrem să avem niciun fel de relaţie cu un partid naţionalist.

PSD rămâne un partid social-democrat modern, proeuropean care susţine fără ezitare parteneriatele pe care le avem strategice şi nu numai, cu toţi aliaţii noştri, în condiţiile în care PRU are nişte protocoale cu nişte partide cu foarte mari probleme şi asupra cărora există bănuieli serioase de finanţare din Est şi cu doctrine care nu au nicio legătură cu valorile şi principiile noastre", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.