Şeful PPE, Joseph Daul, dezamăgit că Leancă l-a susţinut pe Ponta la prezidenţiale

Liderul grupului PPE, Joseph Daul.
Liderul grupului PPE, Joseph Daul. (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, i-a trimis o scrisoare fostului premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, în cadrul căreia şi-a exprimat dezamăgirea că acesta a ales să-l susţină pe premierul Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din ţara noastră, a dezvăluit marţi unimedia.info.

Scrisoarea trimisă pe 16 septembrie anul trecut îi are ca destinatari pe şeful PLDM, Vlad Filsat şi pe vicepreşedintele formaţiuniunii, Iurie Leancă şi a fost trimisă de Daul după ce acesta a aflat că fostul premier al R. Moldova urma să participe la mitingul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la preşedinţia României.

"Am fost profund decepţionat la aflarea acestui fapt. Este absolut inacceptabil ca Vicepreşedintele unui partid membru al PPE să susţină campania electorală a unui candidat socialist, care în plus este unul care recent a venit cu exprimări dintre cele mai deplasate despre Preşedintele Băsescu. A-i compara moştenirea cu cea unui regim nazist este scandalos.

PPE a susţinut din totdeauna cu fermitate Moldova pe calea sa europeană şi cred că suntem în drept să ne aşteptăm în schimb la o anumită loialitate faţă de familia noastră politică. Am încrederea că veţi lua toate măsurile necesare pentru a soluţiona rapid această situaţie nefericită", scria Joseph Daul.

În cadrul campaniei prezidenţiale din ţara noastră, Iurie Leancă l-a susţinut pe Victor Ponta în ciuda faptului că formaţiunea al cărei vicepreşedinte era, PLDM, l-a susţinut pe Klaus Iohannis.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe