Şeful Poliţiei de Frontieră, eliberat din funcţie. Vela i-a aprobat pensionarea

Ioan Buda
Ioan Buda (Screenshot)

Ministerul de Interne anunţă eliberarea din funcţie a şefului Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, începând cu data de astăzi.

La solicitarea lui Buda, ministrul de Interne a aprobat ca acesta să iasă la pensie începând cu 1 iunie 2020. Postul lui Buda va fi preluat de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

"Ca urmare a evaluării situaţiei operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a domnului chestor general de poliţie Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020. La solicitarea ofiţerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat solicitarea de demarare a formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne", transmite MAI.