Şeful ONU: islamofobia alimentează tensiunile globale

Şeful Naţiunilor Unite susţine că islamofobia alimentează terorismul şi tensiunile globale, în mijlocul unei creşteri a politicii anti-imigranţi în unele ţări din jurul lumii.
Antonio Guterres, Secretarul general al ONU.
Antonio Guterres, Secretarul general al ONU. (Captură Foto)

Secretarul-general Antonio Guterres a făcut aceste remarci pe 12 februarie, în urma unei întâlniri în Riad cu regele Arabiei Saudite şi alţi oficiali.

“Unul dintre lucrurile care alimentează terorismul este exprimarea din unele zone ale lumii de sentimente islamofobe şi politici islamofobe şi discursuri ostile islamofobe”, afirma Guterres.

“Acesta este uneori cel mai bun suport pe care Statul Islamic îl poate avea pentru a-şi crea propria propagandă”, a susţinut acesta la o conferinţă de ştiri alături de ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubier.

Printre ţările europene în care se remarcă o creştere a sentimentelor împotriva musulmanilor este Franţa. Candidatul de extremă-dreapta Marine Le Pen, considerat acum favorit în cursa prezidenţială, este unul dintre vectorii curentului de nemulţumire faţă de imigranţi în general şi faţă de islamişti în special.

În Statele Unite, decretul prezidenţial dat de Donald Trump luna trecută a restricţionat imigraţia din şapte ţări predominant musulmane, care se aflau pe o listă de ţări exportatoare de terorism, din timpul administraţiei Obama.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe