Şeful Inspecţiei Judiciare, venituri lunare uriaşe. Câştigă mult mai mult decât Iohannis

Lucian Netejoru
Lucian Netejoru (Info Iasi)

Controversatul şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a încasat în 2018 suma de 397.743 lei, aproximativ 88.000 euro, venituri reprezentând salarii, diurne şi alocaţii, relatează Ziare.com

Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie 2019, judecătorul a încasat din salarii 250.115 de lei şi "diurne şi alocaţii" în valoare de 147.628 de lei. În medie, venitul lunar al acestuia a fost de 33.000 lei, aproximativ 7.300 euro.

Veniturile lui Netejoru sunt mult mai mari chiar decât cele încasate de Preşedintele României care a primit salarii în cuantum de 165.100 lei.

Netejoru nu stă bine doar la capitolul venituri. Şi din punct de vedere proprietăţi, judecătorul are o situaţie de invidiat, deţinând, împreună cu soţia, două apartamente şi două case de locuit în Giurgiu, trei dintre imobile fiind donate sau moştenite de soţie.

Reamintim că în 2018, guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea mandatului lui Netejoru. La vremea respectivă, liderul PSD Liviu Dragnea a solicitat ca această ordonanţă să intre în vigoare cât mai rapid. El a dat de înţeles că ar fi trebuit să treacă actul normativ fără avizul CSM, ceea ce s-a şi întâmplat, arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici.

Mai amintim că presa a acuzat, în repetate rânduri, că sub conducerea lui Netejoru, Inspecţia Judiciară a devenit buzduganul cu care PSD pedepseşte magistraţii incomozi.