Şeful DNA Ploieşti face un pas în spate după scandalul cu Vlad Cosma

Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorul şef al Serviciului teritorial Ploieşti, Lucian Onea, a transmis conducerii DNA o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, se arată într-un comunicat remis marţi de agenţia anticorupţie.

Lucian Onea susţine că a luat o astfel de decizie pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti.

În cererea menţionată, Lucian Onea apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie "este total nefondată şi nu are corespondent în realitate".

Cererea a fost transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit Digi24, Lucian Onea a fost în această dimineaţă la Parchetul General. Procurorii l-au citat pentru a lămuri mai multe aspecte în ancheta în care fostul deputat Vlad Cosma acuză DNA Ploieşti de abuzuri şi de fabricarea unor probe în mai multe anchete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne