Şeful Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa, cercetat penal după ce ar fi tras cu pistolul airsoft pe geamul maşinii

Aflat într-o maşină a instituţiei pe care o păstorea - maşină condusă de un subaltern de-al său băut - Giurcă s-ar fi comportat agresiv în trafic cu o armă de airsoft.
Agent de la Poliţia Rutieră
Agent de la Poliţia Rutieră (Epoch Times România)

Şeful Direcţiei Judeţene de Pază Constanţa, Lucian Titi Giurcă, este cercetat penal şi administrativ, suspectat fiind că, în timp ce se afla sub influenţă băuturilor alcoolice şi era pasager într-o maşină, s-a comportat agresiv în trafic cu o arma de airsoft. Şoferul maşinii, un subaltern al lui Giurcă, este cercetat şi el penal, poliţiştii descoperind că acesta a condus cu o alcoolemie de 0,56 la mie în aerul expirat, relatează Hotnews.

Conform sursei citate, la finele acestei săptămâni, poliţiştii Secţiei 1 din Constanţa au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, care conducea un autovehicul al unei instituţii publice din Constanţa, în timp ce era sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,56 la mie în aerul expirat.

Alături de el în maşină se afla un alt bărbat de 40 de ani, pe care poliţiştii l-au suspectat, de asemenea, a fi sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul, care s-a dovedit a fi nimeni altul decât şeful Direcţiei Judeţene de Paza Constanţa, deţinea o armă de tip airsoft şi manifesta cu aceasta un comportament agresiv în traficul rutier.

Potrivit radioconstanta.ro, înainte ca cei doi să fie traşi pe dreapta, mai multe apeluri la 112 sesizau faptul că, dintr-un autoturism care circulă haotic, un individ, posibil băut, trage cu un pistol.

"Oamenii legii au dat curs sesizării şi au reuşit să repereze automobilul cu pricina în Km 4-5, pe sensul de mers către centrul municipiului Constanţa. Pentru că şoferul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor şi a călcat şi mai tare pedala de acceleraţie, agenţii au pornit în urmărirea maşini, reuşind s-o oprească abia pe o alee din cartierul Tomis Nord.

Cei doi indivizi care se aflau în autoturism au fost identificaţi, fiind vorba despre Valentin Oprică, de 27 de ani şi Lucian Titi Giurcă, în vârstă de 40 de ani, acesta din urmă fiind şi şeful Direcţiei Judeţene de Pază, iar maşina în care se aflau aparţine Consiliului Judeţean Constanţa. De altfel, din câte se pare, atât directorul Lucian Giurcă, dar şi şoferul său de aflau în timpul programului de lucru. Agenţii de la Rutieră l-au testat pe şofer cu aparatul Drager şi nu mică le-a fost mirarea să constate că acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,56 mg/l în aerul pur expirat. De asemenea, şeful său, pasager în dreapta, consumase şi el ceva băuturi alcoolice înainte de a-şi face curaj să tragă cu pistolul de airsoft pe geamul maşinii de serviciu.", arată sursa citată.

Şoferul este cercetat penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţă băuturilor alcoolice, fiind amendat cu suma de 3.000 de lei pentru împiedicarea poliţiştilor să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu. La rândul său, Giurcă a fost amendat cu 2.000 de lei, iar arma de tip airsoft a fost confiscată.

Direcţia Judeţeană de Pază este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, instituţie care a deschis şi ea propria ancheta administrativă internă, urmând ca în cazul în care acuzaţiile la adresa lui Giurcă se vor dovedi reale, acesta să fie demis.

"Nu voi tolera niciunui angajat fapte care să aducă prejudicii de imagine instituţiilor statului. Direcţia Judeţeană de Pază este o instituţie unde ordinea şi corectitudinea trebuie să primeze. Reprezentanţii acesteia trebuie să se comporte în concordanţă cu normele legale şi morale. Nu accept şi nu voi accepta niciodată fapte de această natură din partea niciunui reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa", a transmis preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne