Seful BRI: Fondul Monetar Internaţional nu va putea acoperi o nouă criză majoră

Sediul central al FMI în Washington D.C., SUA
Sediul central al FMI în Washington D.C., SUA (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu dispune de o capacitate de creditare suficient de mare pentru a răspunde în cazul unei noi crize emergente a pieţei care ar afecta câteva ţări, a declarat, joi, şeful Băncii Reglementărilor Internaţionale (BRI), potrivit Reuters.

Directorul general al BRI, Agustin Carstens, fost preşedinte al Băncii Mexicului, a declarat că ultimele evaluări ale cotelor FMI – adică, suma de bani plătită de statele membre şi drepturile de vot asociate cu acea sumă – au eşuat să ofere asigurări că Fondul are suficiente resurse financiare.

“Acest lucru ne prezintă o problemă: lipsa resurselor adecvate şi necesitatea improvizării în vremuri de criză. Misiunea fondului există”, a declarat Carstens la o conferinţă ce a avut loc la Banca Centrală Franceză.

“În cazul în care Fondul nu o poate face, alţii vor trebui să o facă, altfel costurile economice vor fi uriaşe”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie