Şeful armatei siriene susţine că Israelul lucrează cu Statul Islamic şi Al-Qaeda

Fotografie care aparent surprinde reacţia forţelor siriene la loviturile israeliene în apropiere de Damasc.
Fotografie care aparent surprinde reacţia forţelor siriene la loviturile israeliene în apropiere de Damasc. (Captură Foto)

Comandantul forţelor armate siriene, general-locotenentul Ali Abdullah Ayoub, a susţinut că Israelul a colaborat cu grupurile teroriste Statul Islamic şi Al-Qaeda pentru a ataca Siria.

Afirmaţiile generalului au loc după ce guvernul sirian a învinuit avioanele israeliene pentru atacuri efectuate asupra unor centre militare în apropiere de Damasc duminică noaptea, conform unui articol publicat în Jerusalem Post.

“Această agresiune confirmă faptul că Israelul susţine terorismul în Siria şi ridică moralul organizaţiilor teroriste, conduse de Statul Islamic şi Jabhat al-Nusra, o ramură a Al-Qaeda în Levant”, a declarat şeful armatei siriene.

“Inamicul israelian a comis o agresiune împotriva Siriei prin ţintirea a două zone sigure din provincia Damasc, anume în Dimas şi în apropiere de Aeroportul Internaţional Damasc”, conform unui raport al televiziunii siriene de stat, adăugând că nu au existat victime.

Rezidenţii din Damasc au declarat că au auzit explozii puternice. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care monitorizează conflictul, a declarat că 10 explozii au fost auzite în apropiere de Dimas.

Conform rapoartelor media străine, atacul a vizat un depozit cu rachete avansate S-300 de fabricaţie rusă, care urmau să fie trimise din Siria în Liban, către grupul Hezbollah.