Şeful ANI: Nu vom mai putea aplica sancţiuni pentru incompatibilităţi şi conflicte de interese

Proiectul de act normativ iniţiat de fostul ministru PSD al Justiţiei, Florin Iordache, va afecta în mod grav Agenţia Naţională de Integritate, a avertizat şeful instituţiei, Bogdan Stan.
Florin Iordache(Ministerul Justitiei),
Florin Iordache(Ministerul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Bogdan Stan, s-a arătat extrem de nemulţumit de proiectul de lege iniţiat de artizanul OUG 13, pesedistul Florin Iordache, care vizează graţierea parlamentarilor incompatibili.

"Noi vom fi în imposibilitatea să mai aplicăm sancţiuni pentru incompatibilităţi şi conflicte de interese. Interdicţia aplicabilă pentru incompatibilităţi şi conflicte, dacă această propunere va trece, va fi o raritate în viitor, iar aceasta este o realitate de care ne vom lovi cu toţii.

Ce putem să facem, vedem şi noi forma care va trece de Senatul României, dacă va trece, şi vedem ce pârghii legale avem pentru a rectifica şi pentru a ataca această modificare. Nu avem această calitate (de a ataca decizia la CCR – n.r.), dar luăm în considerare orice variantă legală", a declarat Bogdan Stan, citat de Agerpres.

Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor a adoptat recent controversatul proiect de modificare a Legii ANI, care vizează "albirea" incompatibililor, şi aşteaptă acum votul final la Senat.

Pentru mai multe detalii despre proiectul Iordache intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne