Şefii Jandarmeriei şi Carmen Dan, somaţi să-şi dea demisia după dezvăluirile Parchetului General

Uniunea Salvaţi România cere demisia de urgenţă a şefilor Jandarmeriei care au fost puşi sub învinuire de Parchetul General pentru modul în care au acţionat la mitingul din 10 august, precum şi a ministrului de Interne Carmen Dan.
Carmen Dan (Ministrul Afacerilor Interne),
Carmen Dan (Ministrul Afacerilor Interne), (Florin Chirila/Epoch Times)

Cei trei şefi ai Jandarmeriei au acţionat, potrivit Parchetului General, în baza unor ordine politice, iar pentru asta au fost răsplătiţi de ministrul de Interne Carmen Dan prin promovări în funcţie, a acuzat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România, care le cere demisia oficialilor vizaţi.

"USR consideră că se impuneau demisii imediat după acţiunea din 10 august, dar Carmen Dan a ales să îi răsplătească prin promovări pe şefii Jandarmeriei care au răspuns la ordinele politice. Maiorul Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat întreaga operaţiune de evacuare a protestatarilor din Piaţa Victoriei, a fost împuternicit la conducerea Jandarmeriei Bucureşti. A fost, de fapt, o rocadă, iar şeful Jandarmeriei a devenit numărul doi, în locul lui Cazan. O altă rocadă a avut loc şi la conducerea Jandarmeriei Române, unde inspectorul general Sebastian Cucoş a fost înlocuit de Ionuţ Sindile care până atunci ocupase postul de prim adjunct, iar colonelul Cucoş a devenit numărul doi", se arată în comunicat.

Pe aceste considerente, partidul condus de Dan Barna atrage atenţia că PSD şi Carmen Dan trebuie să îşi asume răspunderea pentru toţi participanţii paşnici de la protest care au fost gazaţi sau loviţi.

"USR atrage atenţia că şefii Jandarmeriei au răspuns de la început şi până la sfârşit la ordine politice, iar PSD în frunte cu Liviu Dragnea şi Carmen Dan trebuie să îşi asume răspunderea pentru gazarea şi lovirea a sute de oameni paşnici de la miting", potrivit comunicatului.

Poitrivit USR, Parchetul General a început să fie "asediat" de când a preluat dosarul represiunii violente din 10 august.

"Uniunea Salvaţi România susţine că este foarte important ca Parchetul General să fie lăsat să îşi facă treaba pentru că din momentul preluării dosarul mitingului din 10 august este sub asediu: ca o formă de presiune, Tudorel Toader a declanşat evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, Inspecţia Judiciară a început cercetarea disciplinară a procurorului care s-a autosesizat cu privire la violenţele de la miting, MAI a secretizat raportul pentru a îngreuna activitatea procurorilor, iar şefii jandarmeriei au sesizat DIICOT cu privire la o lovitură de stat, în încercarea de a muta dosarul de la Parchet", a arătat USR.

Pentru detalii despre dezvăluirile procurorilor militari intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne