Şefa PNL: TVR îl cenzurează pe Cioloş, dar îl lasă pe Ponta să-şi etaleze nestingherit "meritele"

Prin deciziile şefilor săi fideli PSD, TVR rămâne blocată în promiscuitate profesională oricât de mult ar încerca să se spele la faţă, a acuzat şefa PNL Alina Gorghiu, după ce televiziunea a decis să amâne difuzarea unui interviu acordat de Dacian Cioloş pe motiv că premierul reprezintă imaginea de campanie a liberalilor.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Conducerea TVR a decis să amâne difuzarea interviului acordat de Dacian Cioloş emisiunii "Viaţa Satului", principalul motiv invocat fiind că premierul reprezintă imaginea de campanie a liberalilor. Decizia a stârnit o reacţie dură din partea preşedintele PNL Alina Gorghiu, care acuză şefimea televiziunii că este aservită PSD.

"TVR rămâne, din păcate, prin deciziile şefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la faţă. Vine un moment când şefimea susţinută are de dat înapoi pentru toţi anii în care administraţia pesedistă le-a acoperit pierderile şi lipsa de profesionalism. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloş pe motiv că este în campanie, dar îl lasă pe Victor Ponta să îşi etaleze nestingherit "meritele".

Mai mult, Cioloş nu e candidat, nu e membru de partid, spre deosebire de Ponta care în 26 octombrie (2014 - n.r.) când a fost la TVR era şi una şi alta. Dublul standard al televiziunii publice are însă acum şi o motivaţie privată, zic gurile rele din TVR, că unuia dintre şefii obişnuiţi cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General", a declarat duminică, pe contul său de Facebook, Alina Gorghiu.

Potrivit liderei PNL, TVR rămâne, în ciuda jurnaliştilor care încă lucrează acolo, televiziunea interesului personal, al interesului de grup al PSD uitând că este susţinută totuşi din bani publici. De altfel, Dragnea voia eliminarea taxei radio-tv tocmai "ca să primească de la stat toată subvenţia şi astfel să nu mai existe nici măcar o iluzie de independenţă jurnalistică".

"Sunt contrariată profund de tot ce se întâmplă, de cenzura impusă şi, ce e cel mai grav, am senzaţia că nu scriu despre România ci despre Turcia sau Rusia. "Idolii" politici ai PSD. Cred că dacă şi de data aceasta societatea civilă, organizaţiile de media şi CNA-ul nu reacţionează, înseamnă că nu înţelegem gravitatea cenzurii de care este în stare PSD", a subliniat Alina Gorghiu.

Difuzarea interviului acordat de Dacian Cioloş emisiunii "Viaţa Satului" a fost amânată, principalul motiv invocat de conducerea TVR fiind că premierul reprezintă imaginea de campanie a liberalilor, deşi oficial nu candidează. TVR a decis să difuzeze interviul acordat de Cioloş fie după campanie, fie în cadrul spaţiului electoral alocat PNL, dacă liberalii îşi manifestă această disponibilitate. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne