Şefa Înaltei Curţi, după scrisoarea lui Tăriceanu: "Nu există niciun motiv să-mi dau demisia!"

Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Livia Stanciu, şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declarat joi că nu există niciun motiv pentru care să-şi prezinte demisia, aşa cum a solicitat Călin Popescu Tăriceanu în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, relatează postul B1 TV.

"Nu există niciun motiv să-mi dau demisia. Vi se pare că este fundamentat pe lege?", a declarat Livia Stanciu, comentând demersul lui Tăriceanu.

Livia Stanciu a mai precizat că a fost sesizată Inspecţia Judiciară, pentru a verifica dacă declaraţiile preşedintelui Senatului au adus atingeri sistemului judiciar:

"Se vor face verifică pentru a se afla dacă prin afirmaţiile făcute de Tăriceanu s-a dus sau nu la atingerea independenţei sistemului judiciar. Inspecţia urmează să stabilească dacă a fost sau nu atinsă reputaţia magistraţilor respectivi", a explicat şefa ÎCCJ.

Reamintim că, într-o scrisoare deschisă adresată marţi preşedintelui Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, alături de senatorii Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta, a solicitat înlăturarea din funcţie, prin demitere ori prin demisie, a Laurei-Codruţa Kovesi şi a Liviei Stânciu, acuzându-le pe cele două că au trimis, cu rea credinţă, o femeie nevinovată după gratii.

Femeia la care face referire Tăriceanu şi care a stat în arest preventiv şase luni, după care a fost achitată, prin decizie definitivă, de Curtea de Apel Bucureşti a fost acuzată de şantaj de şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu.

Comentând scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu preşedintelui Klaus Iohannis în care solicită înlăturarea din funcţie a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, declara:

"Este revoltător să văd că preşedintele Senatului împreună cu alţi senatori cer intervenţia preşedintelui statului pentru a se înlătura două persoane de la conducerea sistemului judiciar care nu au fost implicate în instrumentarea acestui dosar. Nici doamna Stanciu, care a fost victimă în cazul respectiv, nici doamna Kovesi care conduce o structură anticorupţie, dar care nu a instrumentat cazul, nu sunt responsabile de modul în care s-a desfăşurat procedura penală. Iar politicienii nu pot să ceară preşedintelui statului demiterea. Nu există un instrument în mâinile preşedintelui statului pentru a interveni în cariera magistraţilor".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne