Şefa Înaltei Curţi, discurs cu subînţeles la CCR: "Nu vi se pare ciudat?"

Brusc, după ce apelul în dosarul Bombonica a ajuns la judecători care nu au fost pe placul lui Dragnea, Viorica Dăncilă a "descoperit" că nu ar funcţiona legal completurile de 5 judecători şi a sesizat CCR-ul. Astăzi, şefa Înaltei Curţi i-a întrebat pe membrii CCR dacă nu văd nimic ciudat în asta...
Cristina Tarcea (Presedintele ICCJ),
Cristina Tarcea (Presedintele ICCJ), (Florin Chirila/Epoch Times)

Prezentă miercuri la CCR la dezbaterile pe tema uneia din cel mai fierbinţi speţe ale momentului, respectiv existenţa unui posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind formarea completelor de 5 judecători, şefa ICCJ Cristina Tarcea i-a întrebat pe judecătorii Curţii Constituţionale dacă nu este ciudat că abia anul acesta s-a constatat că nu ar funcţiona în mod legal completurile de 5 judecători de la ÎCCJ.

Mai mult, Tarcea susţine că magistraţii sunt chemaţi să verifice legalitatea deciziilor din 2014 până în prezent.

"Nu vi se pare ciudat că doar anul acesta, în septembrie, s-a constatat că nu funcţionează legal completurile de 5 judecători? Să zicem că lumea nu a fost atentă, dar în 2016 a fost o situaţie inedită. La momentul tragerii la sorţi nu aveam vicepreşedinţi, am anunţat că facem tragere la sorţi doar pentru membri judecători, că nu pot fi cunoscuţi preşedinţii completurilor pentru că CSM nu a numit încă vicepreşedinţi. A fost tratată pe larg situaţia în presă. Nu am auzit pe nimeni să se întrebe de ce conduc vicepreşedinţii completurile de 5. Mi-e greu să cred că în 4 ani judecătorii, părţi al căror destin depindea de decizii, nu a citit nimeni legea. (..) Sunteţi chemaţi să faceţi un control legal al tuturor hotărârilor ICCJ din 2014 până în prezent. Cunoaşteţi şi dvs foarte bine, poate chiar mai bine, realitatea societăţii româneşti", a declarat Cristina Tarcea, citată de stiripesurse.ro la CCR.

Reamintim că CCR dezbate azi sesizarea Vioricăi Dăncilă vizând existenţa unui posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind formarea completelor de 5 judecători.

De decizie ar putea să beneficieze în mod direct însuşi Liviu Dragnea care, reamintim, nemulţumit de completul de judecători pe mâinile cărora a ajuns apelul său în dosarul Bombonica, a mers până la a intenta proces împotriva Înaltei Curţi şi a Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi pentru a cere anularea hotărârii de Colegiu în baza căreia a fost constituit completul din dosarul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne