Şedinţa Parlamentului nu a avut loc din lipsă de cvorum. Deputat PAS: Iresponsabilitate totală din partea guvernării

Parlamentul RM, prezenţi doar deputaţii PAS
Parlamentul RM, prezenţi doar deputaţii PAS (Captură Foto)

Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova convocată pentru vineri, 5 iunie, de grupul parlamentar Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) nu a avut loc din lipsă de cvorum, întrucât în sală au fost prezenţi doar deputaţii fracţiunilor şi grupurilor parlamentare de opoziţie, au anunţat reprezentanţii PAS.

„Noi azi am venit la muncă, dar deputaţii din PSRM şi PDM au decis să stea acasă. Iresponsabilitate totală din partea guvernării. Dacă şi spitalele ar lucra aşa ca Parlamentul, nu ştiu cine ar trata bolnavii. Noi vom insista ca şedinţa Parlamentului să aibă loc cât mai curând, ca să putem vota proiectele de legi necesare deblocării finanţării din partea Uniunii Europene. Parlamentul Republicii Moldova trebuie să-şi reia activitatea!”, a scris deputatul PAS Mihai Popşoi, pe contul său de socializare.

Neprezentarea majorităţii parlamentare la şedinţă a fost catalogată de opoziţie drept sabotare în cel mai obraznic mod, întrucât nu există niciun motiv pentru ca deputaţii să nu vină la serviciu, a specificat Popşoi, adăugând că 98 dintre cei 100 de deputaţi sunt sănătoţi.

În opinia deputatului PAS, ar fi fost corect faţă de cetăţenii R.Moldova ca deputaţii testaţi negativ la coronavirus să vină la şedinţa Parlamentului şi să îşi îndeplinească obligaţiile, cele 14 zile de carantină au expirat: „Cu regret, nu am avut cvorum şi nu am reuşit să votăm acele proiecte de legi, care sunt foarte importante pentru cetăţenii Republicii Moldova”.

Amintim că şedinţele Executivului de la Chişinău au fost întrerupte pe 22 mai, când preşedinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, le-a cerut deputaţilor să se autoizoleze timp de două săptămâni şi să se testeze la coronavirus, ca urmare a faptului că doi deputaţi fuseseră depistaţi pozitiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe