Şedinţă extraordinară de Guvern la orizont. Scopul, OUG pe Legile Justiţiei

Odată toate cele trei legi ale Justiţiei promulgate, Guvernul PSD-ALDE se va întruni luni pentru a modifica ce au votat parlamentarii PSD-ALDE...
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Guvernul Dăncilă se va întruni luni dimineaţa, de la ora 9:00, în şedinţă extraordinară pentru a adopta o ordonanţă de urgenţă care să modifice Legile Justiţiei, cele de abia modificate de Parlament, relatează ziare.com.

Informaţia a fost confirmată de ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, venit vineri la Parlament, unde a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Meleşcanu a explicat că şedinţa a fost programată pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Legile Justiţiei, iar în restul săptămânii Viorica Dăncilă va fi plecată într-un turneu internaţional în Turcia, Dubai, Abu Dhabi şi Kuweit.

Potrivit sursei citate, Tudorel Toader ar fi discutat despre ordonanţa de urgenţă cu Comisia de la Veneţia, oficial rolul OUG-ului fiind de a pune în acord Legile Justiţiei, recent modificate de Parlament, cu recomandările Comisiei.

Ministrul Toader nu a informat public până la momentul redactării acestei ştiri despre concluziile dialogului purtat ieri cu reprezentanţii forului european.

Reamintim că legile Justiţiei conţin numeroase prevederi controversate, fiind criticate atât de parte din societatea civilă şi Opoziţie cât şi de numeroşi magistraţi şi organizaţii de experţi din ţară şi străinătate. Una dintre cele mai toxice prevederi este chiar într-o lege promulgată astăzi de Iohannis după ce în prealabil o atacase la CCR şi anume pensionarea anticipată a magistraţilor, ceea ce ar putea lăsa practic justiţia nefuncţională. Alte prevederi criticate vizează reducerea atribuţiilor preşedintelui în ceea ce priveşte numirile procurorilor şefi, de la PICCJ, DNA şi DIICOT, faptul că probele obţinute prin mandat de supraveghere naţională care exced sfera mandatului nu pot fi folosite etc.

După promulgarea de vineri, Guvernul poate da OUG pentru a schimba noile legi, toate fiind în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne