Secureanu, "îngropat" de foştii angajaţi. Sute de dovezi ale corupţiei aduse la DNA

Foştii subalterni ai lui Florin Secureanu, personaj acuzat că a devalizat pur şi simplu bugetul Spitalului Malaxa susţin - printre altele - că fostul lor şef lua aproape zilnic 2-3 mii de lei bani de buzunar din casieria spitalului.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Cazul fostului manager de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu, despre care jurnaliştii GSP au dezvăluit că folosea bugetul spitalului ca pe o puşculiţă personală, ia amploare. Potrivit digi24.ro, zeci de foşti subalterni ai acestuia au depus denunţuri împotriva lui şi au adus la DNA sute de facturi false, pentru a-şi susţine spusele.

Oamenii ştiu că pot fi consideraţi complici, cu urmările aferente, şi încearcă să explice anchetatorilor că au făcut ce au făcut, din frică.

Astfel, un angajat de la departamentul IT a recunoscut în faţa procurorilor că el este cel care fabrica toate facturile, la cerinţa lui Florin Secureanu şi le-a explicat oamenilor legii că se temea de fostul său şef, căci acesta îşi ameninţa şi jignea angajaţii. Secureanu a mers până la a le spune celor pe care-i obliga să acţioneze ilegal că ei sunt infractorii şi că el nu va păţi nimic pentru că va fi directorul unui alt spital.

Subordonaţii au mai povestit că Secureanu lua aproape zilnic din casieria spitalului între două şi trei mii de lei pentru cheltuieli personale şi că ar fi implicat în acţiunile sale vizând delapidarea banilor spitalului, angajaţi de la mai multe departamente: financiar, contabil, achiziţii şi administrativ. Pe de altă parte, în faţa anchetatorilor, Florin Secureanu a dat vina pe subalterni, susţinând că şi ei ar fi luat din banii spitalului.

Reamintim că fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a ajuns în arest preventiv după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că acesta îşi obliga angajaţii să ţină o contabilitate dublă, înjurându-i şi ameninţându-i, şi că i-a cumpărat iubitei sale, alintată "Vrăbi", bijuterii în valoare de 9.000 de euro în baza unor contracte încheiate cu o firmă pentru curăţarea instrumentarului de la Ginecologie. Tot Secureanu a decontat din banii spitalului inclusiv cheltuieli de înmormântare ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.