Sectorul energetic, lovit în plin. Orban: OUG-ul lui Teodorovici şi Vâlcov e practic bomboana de pe colivă

Liderul PNL Ludovic Orban a cerut din nou Puterii, după o dezbatare cu patronatele, asociaţiile patronale, reprezentanţi ai companiilor din energie, să renunţe la controversata "Ordonanţă a Lăcomiei" promovată de Guvernul Dăncilă la finele anului trecut.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE trebuie să abroge OUG 114/2018 în integralitatea ei, a transmis marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

"Am avut o dezbatere cu patronatele, asociaţiile patronale, reprezentanţi ai companiilor din energie, privitor la consecinţele OUG 114/2018, asupra sectorului energetic, asupra perspectivelor de evoluţie ale sectorului energetic şi asupra funcţionării companiilor din domeniul energiei. Concluzia pe care am tras-o este foarte clară. Prevederile din OUG 114/2018, referitoare la domeniul energetic, reprezintă practic bomboana de pe colivă. Nu fac altceva decât să distrugă sectorul energetic, să oprească orice investitori care intenţionează să investească în România, să îl oprească să mai investească în România. Toate planurile de investiţii care fuseseră făcute de companiile prezente în România, au fost date peste cap. Marea majoritate a companiilor din domeniul energetic îşi pun întrebarea dacă îşi vor putea păstra profitabilitatea şi dacă vor avea cu adevărat capacitatea de a putea face faţă exigenţelor acestor reglementări fără nici un fel de fundament economic, care nu au nicio legătură cu cerinţele pieţei şi care sunt contrare Tratatului UE şi directivelor şi reglementărilor de la nivel european", a declarat Orban.

Liderul PNL a subliniat că poziţia partidului său este clară: liberalii sunt categoric pentru abrogarea OUG 114/2018, în integralitatea ei, cu atât mai mult pentru sectorul energetic.

"Au fost afectate prin intermediul OUG 114/2018, domenii fundamentale cum este domeniul financiar-bancar, care asigură sănătatea economiei, sectorul energetic, care este suportul pentru economie şi pentru dezvoltarea economiei. Ceea ce s-a întâmplat prin OUG 114/2018, este un adevărat atentat la adresa sănătăţii economiei româneşti şi OUG 114/2018, trebuie abrogată imediat. Nici dacă în România se aflau la guvernare cei mai mari duşmani ai României, nu cred că ar fi avut inventivitatea de a născoci un asemenea atentat la echilibrul economic şi la funcţionarea normală a economiei româneşti", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne