Secţii de votare deschise cu întârziere din cauza preşedinţilor secţiilor. Ştampilă pierdută

Stampila de vot pentru alegeri
Stampila de vot pentru alegeri (youtube.com)

Cel puţin două secţii de votare din România s-au deschis cu întarziere în dumnica celui de al doilea tur de scrutin.

Hunedoara. La secţia de votare din localitatea Bucurescii Bradului din judeţul Hunedoara votarea a început cu aproape o oră şi jumătate mai târziu, căci preşedintele a pierdut ştampila de control a secţiei, urnele fiind deschise cu o întârziere de o oră şi 25 de minute, potrivit Biroului Electoral Judeţean Hunedoara, citat de hHotnews.

"Pentru secţia numărul 320 s-a dispus confecţionarea unei noi ştampile de control. După ce ştampila a fost confecţionată şi transportată la secţia de votare, procesul de votare a început la ora 08:25", a anunţat BEJ.

Totodată, se vor efectua cercetări pentru a se afla cine se face vinovat de acest incident şi de urmările lui, având în vedere că preşedintele secţiei de votare nu avea permisiunea să iasă cu ştampila din incinta secţiei.

Buzău. Una din secţiile de votare din judeţul Buzău a fost deschisă cu întârziere de o jumătate de oră, întrucât preşedintele acesteia nu s-a prezentat la program iar cheia de la poartă se afla la acesta. Poarta a fost forţată pentru a se putea intra în secţie şi a se începe votul.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, până la ora 7:20 preşedintele secţiei din Buzău nu se prezentase la program şi avea telefonul închis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne