Secţia Adinei Florea, plângere împotriva deciziei CSM în cazul dosarului Timmermans

Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a atacat decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin care s-a dispus un control care să vizeze "dosarul Timmermans".

Informaţia a fost confirmată, pentru Mediafax, de procurorul-şef al SIIJ, Gheorghe Stan.

Pe 4 aprilie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare privind respectarea dispoziţiilor legale şi regulamentare în înregistrarea şi soluţionarea dosarului având ca obiect plângerea formulată împotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Reamintim că, în februarie, Secţia Adinei Florea a deschis dosar penal în urma plângerii formulate de Luju.ro împotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a Verei Jourova, comisar european pentru Justiţie, şi a reprezentatei CE în România, Angela Cristea. Aceştia au fost acuzaţi de "constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informaţii false, toate în legătură cu falsificarea Raportului MCV".

La finalul lui martie, SIIJ a clasat dosarul deschis pe numele lui Timmermans pe motiv că nu a fost găsit niciun indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne