Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, urmează să sosească în România

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. (Johannes Simon/Getty Images)

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, urmează să sosească în România. Pe agenda oficialului NATO figurează o întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, programată în ziua de 2 iulie de la ora 9.00, relatează hotnews.

Programul lui Stoltenberg mai include vizitarea sediului Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO (NFIU) din Bucureşti, informează MApN.

Vizita secretarului general NATO survine pe fondul întăririi capacitaţii Alianţei de apărare a ţărilor din flancul estic în faţa comportamentului agresiv al Rusiei.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, secretarul american al Apărării, Ashton Carter a anunţat că Statele Unite vor amplasa tancuri, artilerie şi alte echipamente militare în şase ţări est-europene - România, Bulgaria, Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia.

SUA va contribui la consolidarea sectorului informaţional şi de supraveghere în zonă, va trimite forţe pentru operaţiuni speciale, logistică, transport aerian şi o gamă variată de arme care ar putea include bombardiere, avioane de luptă şi nave dotate cu rachete, a raportat Associated Press.

De asemenea, în urmă cu patru zile NATO a anunţat că-şi va tripla capacitatea forţei sale de răspuns în Europa şi va înfiinţa mici comandamente în ţările Europei de Est.

“În condiţiile implicării Rusiei în estul Ucrainei şi a deciziei Moscovei de a-şi dezvolta şi moderniza armata, inclusiv arsenalul său nuclear, NATO “evaluează cu atenţie implicaţiile acţiunilor Rusiei, incluzând activităţile sale nucleare”, a declarat Stoltenberg la Bruxelles.

Stoltenberg a mai susţinut că alianţa “lucrează asupra modului de abordare a ameninţărilor hibrid, incluzând printr-o strânsă cooperare cu Uniunea Europeană”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne