Secole de istorie scoase la iveală după drenarea unui canal din Amsterdam (video)

În urma drenării unui canal, în Amsterdam au fost găsite peste 700.000 obiecte ce sunt datate începând de acum 11.300 ani şi până în 2005.
Obiecte
Obiecte ('Below the surface')

După drenarea completă a unuia dintre canalele râului Amstel, în Amsterdam au fost găsite peste 700.000 obiecte, ce au fost clasificate în ordine cronologică strictă. Rezultatul este uimitor.

Cercetările proiectului Below the surface au adus o mare bucurie oricărui iubitor de arheologie... neaşteptată.

Acest proiect extraordinar a descoperit circa 700.000 de articole din toate timpurile, începând de acum 11.300 ani şi până în 2005, dar, din motive evidente, doar 11.279 de fotografii sunt prezente pe siteul web https://belowthesurface.amsterdam/en/vondsten.

Siteul web a fost dezvoltat de Q42 şi Fabrique, cu informaţii de bază despre toate articolele găsite în solul liniei de metrou Nord-Sud din Amsterdam, inclusiv artefactele care pot fi văzute în vitrinele staţiei de metrou Rokin. Datorită efortului enorm de clasificare a lor, oamenii de ştiinţă pot studia acum originile oraşului şi importanţa crucială a structurii sale principale.

Oase, vase, ceramică, scule, arme, jucării ... Tot ceea ce omul a folosit, aruncat şi uitat, a fost salvat acum de pe fundul râului pentru a fi studiat. Sunt lucruri obişnuite, obiecte de zi cu zi, dar care sunt deja preţioase: fac parte din timpul nostru care a trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură