Sebastian Papaiani s-a stins din viaţă la 80 de ani

După o îndelungată carieră de actor de-a lungul căreia i-a bucurat pe români cu roluri de excepţie, Papaiani încetează din viaţa, la vârsta de 80 de ani.
Sebastian Papaiani.
Sebastian Papaiani. (Facebook)

Îndrăgitul actor Sebastian Papaiani s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de marţi, la vârsta de 80 de ani. Potrivit unor surse medicale, acesta ar fi suferit luni un accident vascular cerebral, relatează digi24.ro.

De altfel, în luna mai a anului curent actorul a suferit un accident vascular cerebal şi nu a mai putut să vorbească. La momentul respectiv, Papaiani a fost internat la Spitalul Universitar. Actorul a fost spitalizat şi în luna august după ce soţia sa l-a găsit căzut în baie.

Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Piteşti. Mama sa era româncă iar tatăl, grec. În 1960, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, promoţia 1960, după care a jucat în zeci de filme, unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale fiind cel al lui Păcală. Actorul a rămas însă memorabil şi cu rolurile din seria BD, în care l-a jucat pe tânărul plutonier Căpşună, în Toate pânzele sus, Toamna Bobocilor, Astă seară dansăm în familie şi Nea Mărin miliardar.

Pe 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

Papaiani s-a stins din viaţă la doar o zi după ce un alt îndrăgit actor - Ioan Gyuri Pascu - ne-a părăsit şi el, în urma unui infarct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură