Sebastian Lăzăroiu: Companiile de stat sunt vaci de muls ale partidelor politice

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (onlinestudent.ro)

Fostul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, susţine că marile companii de stat sunt "vaci de muls ale partidelor politice" şi, în ciuda faptului că au acumulat datorii imense, acestea nu vor fi închise aşa cum se întâmplă acum cu micile companii vizate de recenta campanie împotriva evaziunii fiscale declanşate de ANAF.

"Dar cu evazioniştii ăştia cum facem, Statule? Va spun eu cum facem. Companiile de stat sunt vaci de muls ale partidelor politice. Sub diverse pretexte gen: sunt mulţi angajaţi, nu le putem închide, ne e frică să le privatizăm managementul pentru că ar urma restructurări şi ar rămâne oamenii fără locuri de muncă, aceste găuri negre sunt ţinute numai şi numai pentru a alimenta buzunarele politicienilor", este de părere Sebastian Lăzăroiu.

Declaraţiile fostului consilier prezidenţial vin după ce Gândul.info a publicat o analiză din care reiese că "cel mai mare datornic la stat este tot statul".

Din consultarea celor mai recente date ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), jurnaliştii de la Gândul au evidenţiat că în topul celor mai mari zece contribuabili cu restanţe la bugetele publice (de stat, de pensii, de şomaj şi de sănătate) se aflau, la finele lui 2014, patru companii de stat.

În total, cele patru companii de stat înregistrau restanţe în valoare de 1,2 miliarde de euro - sumă care reprezintă 84,1% din totalul datoriilor acumulate de cei mai mari zece contribuabili, la finele anului trecut.

Pe de altă parte, în ultima vreme inspectorii ANAF au început să închidă un număr impresionant de mici firme - magazine, restaurante, baruri, cafenele etc.- găsite cu nereguli de doar câţiva lei în plus sau în minus în casele de marcat.

Recomandăm şi Sebastian Bodu: "Pe oamenii abuzaţi cine îi despăgubeşte? Clovnii în zorzoane de la ANAF-DGAF?"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne