Sebastian Ghiţă ar putea migra şi el la PRU. Ponta, bun prieten cu Diaconu

"Victor Ponta este la fel de bun prieten cu Bogdan Diaconu, cum este şi cu mine", a declarat Sebastian Ghiţă, vorbind despre o eventuală migrare a lui Ponta din PSD-ul controlat de Dragnea în PRU-ul lui Diaconu.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Deputatul ex-PSD Sebastian Ghiţă, considerat un apropiat al lui Victor Ponta, ar putea fi următoarea achiziţie a lui Bogdan Diaconu, care şi l-a atras recent în partid şi pe Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului V. Ponta.

Potrivit stiripesurse.ro, Ghiţă şi Diaconu au avut o întâlnire săptămâna trecută iar în urma discuţiei s-au deschis porţile de negociere. Într-o declaraţie pentru publicaţia citată, Ghiţă a explicat că este tentat de proiectul pe care îl propune Bogdan Diaconu şi a precizat că ”numai un nebun” nu şi l-ar dori pe Victor Ponta lider de partid, având în vedere scorul politic de care se bucură.

"Am avut o discuţie săptămâna trecută cu Bogdan Diaconu, cred că a vorbit cu o mulţime de deputaţi şi senatori. Bogdan Diaconu este prietenul meu, am o relaţie foarte bună cu Bogdan şi este un om care uneori spune ceea ce gândim toţi, dar ne este ruşine să spunem în ţara noastră.

PSD şi PNL sunt obligate să joace un joc de comunicare mai safe, mai cu perdeaua trasă, chiar dacă în rândul PSD şi PNL sunt mulţi oameni care spun că e distrus capitalul românesc, că astăzi, companii româneşti, care, în loc să primească credite de la bănci pentru a creşte sunt blocate de ANAF, un ANAF care se laudă cu asta: am blocat 16.000 de companii româneşti. PSD şi PNL nu pot spune că, astăzi, nu putem să băgăm bani în spitale pentru că vine FMI şi ne spune să nu dublăm salariile medicilor, vine FMI şi ne spune nu daţi bani profesorilor, dar în schimb se aduc tone de multinaţionale care să ne fure banii şi care nu plătesc un leu impozit pe profit. Asta a fost discuţia cu Bogdan Diaconu şi, dă, cred că un loc în care avem toţi posibilitatea de a spune toţi ce credem, fără a ne teme că vine ambasadorul hoţ al Olandei şi îi ceartă pe liderii de partid”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru publicaţia citată

Sebastian Ghiţă a mai adăugat că o eventuală înrolare a sa în PRU nu are drept scop deschiderea pârghiilor cu Victor Ponta că numai un nebun nu şi l-ar dori pe Victor Ponta în partid.

”Numai nebun să fi, văzându-i cifrele şi favorabilitatea în faţa oamenilor să nu ţi-l doreşti pe Victor Ponta lider de partid”, a spus Ghiţă, întrebat fiind dacă odată cu înrolarea sa în PRU asta ar deschide pârghiile de comunicare cu Victor Ponta. ”Nu cred că are legătură. Victor Ponta este la fel de bun prieten cu Bogdan Diaconu, cum este şi cu mine. Pe Victor Ponta trebuie să-l întrebaţi personal ce vrea să facă”, a afirmat Ghiţă.

Deputatul - urmărit penal pentru trafic de influenţă, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor UE şi coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 şi la cele prezidenţiale din 2014- mai susţine că nu a luat o hotărâre în privinţa candidaturii sale la parlamentare.

”Nu am luat o decizie în privinţa candidaturii mele, dar sunt tentat să merg într-un loc în care putem spune liber ceea ce gândim (PRU n.r.), fără să ne fie frică că facem rău partidului în faţa străinilor. Eu nu sunt străin în ţara mea”, a completat Sebastian Ghiţă.

Reamintim că înainte să-şi înfiinţeze partidul, Bogdan Diaconu a plecat cu mult tam-tam din PSD, criticând lipsa de reacţie a guvernului Ponta faţă de pretenţiile de autonomie emise de liderii UDRM.

Diaconu şi-a explicat demisia din Partidul Social Democrat ca un protest faţă de prezenţa la guvernare, de jocul duplicitar al PSD-ului, condus la vremea respectivă de V. Ponta, pentru care susţinerea formaţiunii maghiare ar fi mai importantă decât stabilitatea, integritatea şi viitorul României.