Se retrage "Tata socru" din politică în 2016?

Ilie Sârbu
Ilie Sârbu (Epoch Times România)

Liderul social-democraţilor din Senat şi socrul premierului Victor Ponta, Ilie Sârbu, ar putea să se retragă de pe scena politică, a afirmat colegul său de la PP-DD, senatorul de Timiş Ioan Iovescu într-un interviu acordat site-ul debanat.ro

Ioan Iovescu, care urmează să se înscrie în PSD, susţine că ar putea candida în 2016 chiar în locul lui Ilie Sârbu, propunerea venind chiar din partea acestuia din urmă care ar intenţiona să se retragă de pe scena politică.

"El lucrul acesta mi l-a spus de foarte mult timp. Ştiam lucrul acesta după ce am ajuns senator, pentru că aflasem, şi nu e un secret, de la cuscrul meu care este membru PSD, Cornel Lera, care mi-a confirmat şi el. Mi-a spus şi el că domnul Sârbu nu va mai dori în 2016 să candideze şi atunci, în 2013, mi-a spus ar fi bine să te îndrepţi către PSD. (…) Deci el personal mi-a spus.

Toate partidele m-au curtat. Este un fenomen care nu-mi place, eşti curtat în loc să te lase să-ţi desfăşori activitatea. (…) El a spus că nu va mai candida în 2016. Eu i-am zis în spirit de glumă, că nu vreau să jignesc, «Domnul Sârbu, la nivel de Timiş, dumneavoastră sunteţi numărul unu. Dacă eu vă iau locul ce va fi? Înseamnă că eu sunt number one?». Deocamdată mă afiliez grupului, ca să văd modul de lucru, dar nu m-am înscris în partid", a declarat Ioan Iovescu.

La rândul său, preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, a aplaudat decizia lui Iovescu de a se alătura grupului PSD din Senat, afirmând totodată că aşteaptă să intre oficial în partid. În ceea ce priveşte renunţarea la candidatură a lui Ilie Sârbu, acesta susţine că nu ştie nimic despre asta, însă, dacă ar fi după el, l-ar susţine pe socrul premierului pentru încă cel puţin două mandate.

"Sunt chestiuni care ţin de anumite decizii inclusiv de ordin personal. Ilie Sârbu reprezintă foarte bine judeţul Timiş în Parlament, este liderul grupului senatorilor PSD. Nu e un lucru foarte simplu, mai ales într-o asemenea perioadă. Este un om pe care eu, dacă ar depinde de mine, l-aş mai ţine nu la un mandat, ci la încă două mandate sau trei. Pentru că reprezintă foarte bine interesele partidului la cel mai înalt nivel", a declarat Sorin Grindeanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne