Se poate şi aşa! Poliţist refuză o mită de 12.000 euro de la un hoţ

Politia asigura fluidizarea traficului pietonal in timpul crizei coronavirus, starea de alerta
Politia asigura fluidizarea traficului pietonal in timpul crizei coronavirus, starea de alerta (Epoch Times România)

Un poliţist din cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva a refuzat 12.000 euro mită de la un şofer pe care l-a oprit în trafic şi care voia în schimbul sumei oferite să se sustragă de la verificări. Mituitorul era cercetat într-un dosar penal de furt şi, după ce a încercat să dea mită poliţistului, a fost reţinut. Informaţia a fost făcută publică de DNA.

Redăm comunicatul procurorilor anticorupţie:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 mai 2021, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 09 mai 2021, inculpatul faţă de care se desfăşurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Arad) a fost depistat şi oprit în trafic de către un agent de poliţie în cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliţie suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 09 mai 2021, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupţie.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.", transmite DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne