Se ascut cuţitele în prag de CEx. Ştefănescu: "Este obligatorie tranşarea chestiunii Firea"

În prag de CEx, Codrin Ştefănescu face declaraţii belicoase la adresa Gabrielei Firea. De partea sa, primarul Capitalei spune că se aşteaptă la o "decapitare". Politică, evident.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirilă / Epoch Times)

Social-democraţii au stabilit data următorului CEx - luni, 19 noiembrie. Şi, la fel ca CEx-ul anterior, la care Ţuţuianu şi Neacşu au fost zburaţi din partid, şi şedinţa de luni e una în care ar putea "cădea capete." Mai exact, "capul" Gabrielei Firea, cea mai vocală dintre "pucişti." Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă secretatul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, care a precizat pentru Mediafax că în şedinţa CExN al partidului va fi discutată remanierea şi că este „obligatoriu” ca social-democraţii să tranşeze situaţia vicepreşedintelui Gabriela Firea.

„La şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional vom discuta şi despre remaniere, vom tranşa probabil şi chestiuni interne, câte ne-au mai rămas”, a declarat vineri, pentru Mediafax, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Întrebat ce aşteptări are de la şedinţă, social-democratul a răspuns că este obligatoriu ca PSD să discute situaţia primarului Capitalei, vicepreşedintele social-democrat Gabriela Firea, care prin declaraţiile sale „afectează întregul partid”.

„Aşteptările mele de la această şedinţă sunt foarte mari, şi anume că după acest CEx lucrurile vor intra în normalitate şi firesc în interiorul PSD. Ca să intre în normalitate şi firesc este obligatoriu să discutăm şi să tranşăm veşnicul scandal în care ne implică dna Gabriela Firea şi declaraţiile care afectează întregul partid”, a susţinut Ştefănescu.

Secretatul general adjunct al PSD a mai precizat că mai mulţi membri CEx, printre care şi el, îi vor cere explicaţii lui Firea pentru scrisorile deschise şi atacurile la adresa lui Liviu Dragnea şi a partidului în ansamblu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament, potrivit unui anunţ al partidului.

Reamintim că de partea sa, Gabriela Firea a declarat, vineri, că îşi aşteaptă „sentinţa” la Comitetul Executiv PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că „se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitaţi”.

Cât despre remanieri, reamintim că pe "black-list-ul" lui Liviu Dragnea se afla şi vicepremierul Paul Stănescu, şi el unul dintre pucişti.