Se adânceşte disputa ruso-americană: Best Buy opreşte vânzarea software-ului Kaspersky Lab

Cel mai mare comerciant cu amănuntul din SUA, Best Buy, a declarat că va înceta să mai vândă software-ul pentru securitatea informatică Kaspersky Lab din cauza temerilor că această companie ar avea legături cu Kremlinul.
(Getty Images)

Cel mai mare retailer de electronice din Statele Unite, Best Buy, nu va mai comercializa software-ul de securitate cibernetică realizat de Kaspersky Lab din cauza temerilor că această companie ar avea legături cu guvernul rus, potrivit informaţiilor apărute în presa din SUA.

Best Buy a declarat că decizia sa a fost determinată de relatările din mass-media, mărturiile din cadrul Congresului şi discuţiile din industrie care au ridicat semne de întrebare cu privire la Kaspersky, a informat Star Tribune vineri, citând un purtător de cuvânt al companiei.

Retailerul american nu a investigat pe cont propriu dacă Kaspersky are legături cu guvernul rus.

Kaspersky insistă că este un dezvoltator de software independent şi a negat cu tărie că are legături cu Kremlinul. Compania a declarat că se consideră a fi o victimă a conflictelor geopolitice dintre Statele Unite şi Rusia.

Deputaţii americani încearcă să introducă o interdicţie privind utilizarea de către guvern a software-ului Kaspersky.

Best Buy va permite clienţilor săi care au achiziţionat software-ul Kaspersky, şi care au încă abonamente, să le schimbe gratuit cu un alt produs, în decurs de 45 de zile, a relatat Star Tribune.

Personalul companiei americane va ajuta, de asemenea, la dezinstalarea software-ului gratuit în această perioadă de timp, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe